Fiber İnternet Paketleri ve Çözümleri | KobiKom A.Ş. | KobiKom A.Ş.

Fiber,

İnternet Hizmeti

Ekonomik ve hızlı internet hizmetimiz ile bir adım önde olun.

Fiber
İnternet Hizmeti Nedir?

Fiber İnternet Hizmeti Nedir?


Fiber internet diğer bir deyişle fiber optik internet düşük gecikme süresine sahip olan ve saniyede 940 Megabit (Mbps) hıza ulaşabilen geniş bantlı bir bağlantı olma özelliğine sahiptir. Dünya çapında verilerin aktarılması yöntemindeki en son değişiklik olan fiber optik internet kabloya ve çevirmeli ağa oranla çok daha hızlıdır. Aynı zamanda büyük miktarda veriyi tek bir hatta taşıyabilme özelliğine sahiptir. Çoğunlukla birden çok terabit veri aktarımına kolaylıkla ulaşabilen fiber internet birden çok kullanıcıya birden fazla cihazla aynı anda internete kolayca bağlanabilme imkanını verir. Fiber optik internet karmaşık bir teknolojiye sahip olmakla birlikte bilgilerin elektrik yerine ışık şeklinde iletilmesine imkan verir.

Fiber optik kablo ağı özellikle daha uzak mesafelerde yüksek hızlı verinin sağlanması için kullanılır. Fiber optik kablolarda verinin iletilmesi için küçük cam fiberler kullanılmakta olup ışık bakır bir telden geçen elektrik gibi hareket ettiğinden veriler kablolardan adeta ışık hızıyla ilerleyebilirler. Fiber kabloların en büyük avantajı aynı anda birden fazla sinyali taşıma özelliğine sahip olmalarıdır. Bu daha yüksek indirme hızına ve daha güvenilir internet bağlantısına sahip olma olasılığının fazlalığı olarak da yorumlanabilir.

Özellikler ve Avantajları

Fiber İnternet Hizmeti Avantajları ve Özellikleri Nelerdir?

Fiber İnternet Avantajları Nelerdir?

Fiber internet ışık hızını veriye dönüştürerek hizmet sağladığından dolayı diğer bağlantı türlerine göre çok daha hızlı olma özelliğine sahiptir. Ayrıca bakır kablolarla taşınan diğer internet teknolojilerinden farklı olarak çevresel faktörlerden etkilenmesi söz konusu değildir. Diğer kablo türlerine göre fiber optik kablo türleri daha koruyucu bir yapıya sahip olduğundan kabloda kopma olması gibi fiziksel sorunlardan kaynaklanan kesintiler yaşanmaz.

Eski tip internet teknolojilerinin çalışması için telefon hattına ihtiyaç duyulurdu. Fiber optik internet kullanılabilmesi için telefon hattına sahip olunması gerekmez.

Eski tip teknolojilerde kullanılan bakır kabloların ısınma-soğutma sistemlerine ihtiyacı olmakla birlikte fiber internet optik kablolar sayesinde böyle bir sisteme ihtiyaç duymaz. Bu özelliği nedeniyle çevreye duyarlı olarak kabul edilirler.

Hem fiber optik kabloların kullanılması hem de bu kabloların özelliğinden dolayı ışığın yönetilebilirliği gibi avantajlardan yararlanılması nedeniyle fiber internet geleceğin teknolojisi olarak adlandırılır. Bu nedenle ülkemizde de dünya genelinde de fiber internet teknolojisine verilen önem giderek artmaktadır. Ayrıca fiber internetin kullanım alanlarının genişlemesinden dolayı fiber internet teknolojisinin geliştirilmesine yönelik AR-GE çalışmaları da hız kazanmaktadır.

Fiber İnternet Avantajları Nelerdir?

Fiber İnternet Özellikleri?

Hızı 1 Gbps olan fiber optik internet sıklıkla kullanılan 50-100 Mbps kablolardan 10 ile 20 kat daha hızlı olma özelliğine sahiptir. Daha yüksek hızlarda daha fazla kullanıcıyı ve daha fazla veriyi işleyebilmesinin yanı sıra aşırı yüklenmeye karşı duyarlılıkları az olduğundan yavaşlamaları söz konusu değildir. Fiber optik internet sağlayıcılarının bant genişliği 10 kat daha fazla ve sinyal kaybı daha azdır. Bu nedenle birden fazla cihazın bağlandığı durumlarda bağlantı hızının düşmesi gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılması söz konusu değildir.
Fiber İnternet Özellikleri?
Fiber Nasıl Çalışır?
Fiber İnternet Hizmeti 
Nasıl Çalışır?

Fiber İnternet Hizmeti Nasıl Çalışır?


940 Mbps hıza ulaşma potansiyeline sahip geniş bant ağ bağlantısı olan fiber teknolojisinin temel yapı taşı olan fiber optik kablolar maksimum kapasitede ışık hızının %70’ine denk gelecek hızda veri iletimi yapma özelliğine sahiptir. Belirli hava koşullarından diğer kablolara göre daha az etkilenirler. Uzun ömürlü ve elektriksel karışmaya dirençlidirler.

Fiber internetin geleneksel bakır kablolardan en büyük farkı verinin elektrik yerine ışık formunda iletilmesini sağlamasıdır. Fiber optik kablolar çok küçük cam ışık formundaki veriyi taşırlar. Birden fazla veriyi aynı anda taşıyabilen fiber optik kablolar, birçok fiber optiğin bir araya geldiği Fiber Optik Trunk kabloları denilen yığınlar halinde kullanılmaktadırlar.

Fiber optik kabloları meydana getiren 125 mikron boyutundaki optik fiberlerden geçen ışık formundaki veriler cihazlara ulaştıktan sonra yeniden elektrik formuna dönüştürülürler. Böylece cihazlar veriyi algılar. Algılanan veri son kullanıcının evine Ethernet bağlantısıyla ulaştırılmadan önce Optik Ağ Terminali’nde dönüştürülmektedir. Bu apartmanlardaki internetin hattan evlere ulaştığı kutu olup belirli bir hız bu dönüştürücü birimde kaybolabilir. Bu yüzden arada dönüştürücü olmaksızın kaynaktan son kullanıcıya kadar yalnızca fiber optik kablolar kullanılarak taşınan internet saf fiber bağlantısı olarak adlandırılır.

Fiber Kurulumu?

Fiber İnternet Hizmeti Nasıl Kurulur?


Kullanılmakta olan altyapı teknolojisine göre internet bağlantı hızları değişebilir. Fiber internet için bina altına hatta daire içine kadar farklı şekillerde bağlantılar yapılabilir. Temelde bina altına kadar gelen fiber optik kablonun dairelere dağıtılması gerekir. Eğer gerekli altyapı yoksa fiber internete bağlanılması mümkün değildir. Altyapı olup olmadığı fiber internet sorgulama işlemi ile öğrenilebilir.

Altyapı bulunduğu durumlarda fiber modem aracılığı ile internet sağlayıcısı fiber bağlantıyı aktive eder. Kabloların çıkışının verildiği kutudan bağlantının yapılacağı binaya oradan da ev içine aktarım yapılır. İlgili kontrollerin ardından ışık hızında internet bağlantısına kavuşulur.

Fiber İnternet Hizmeti 
Nasıl Kurulur?
Sepete Git 0
Tarifeler

İnternet Tarifeleri

Işık hızında internet ve ekonomik fiyatlar

FİBER Fiber/VDSL
Metro İnternet METRO
Erişim Hızı VOIP Telefon Özelliği Tarife

Kimler Tercih Etti?


Kobikom'u Tercih Eden Mutlu Müşteriler :)


Teknoloji Ortaklarımız

Yealink Grandstream Gigaset Jabra Sennheiser Fanvil Huawei Plantronics Cisco Panasonic